Bytte ut vedovnen til en mer moderne peis?

Millioner av nordmenn har peis, men mange av dem er gamle vedovner som er lite effektive og som ikke ser spesielt moderne ut.
Jøtul Advance

Det er lite poeng i å ha en peis med glassvindu hvis peisen brenner ureint og glasset blir så sotete at du ikke kan se flammene.

Mange av disse ovnene er flere tiår gamle, og det begynner å bli på tide å bytte dem ut med mer moderne alternativer.

Når gamle hus skal renoveres er det mange som velger å la peisen bli stående fordi de tenker det er mye arbeid å bytte den ut, men det trenger ikke være vanskelig eller dyrt å bytte ut en gammel peis. I lengden kan det faktisk lønne seg å ha en peis som brenner renere og gir mer varme med mindre ved og mye mindre sot og røyk. Du kan også velge å oppgradere til en elektrisk eller gassdrevet peis som ikke en gang trenger ved.

Jøtul har bare peiser av den høyeste mulige kvalitet. Derfor er alle peisene de selger støpt i Norge av de beste materialene. Det er svært få norske peisleverandører som kan måle seg med Jøtul. Å få en ny peis montert er enkelt og raskt, og ikke like dyrt som man skulle tro.

Dersom du har planer om å renovere for eksempel gulv er det et perfekt tidspunkt for å også bytte ut peisen, men peisen kan også byttes uten at du renoverer andre deler av hjemmet. Det å bytte ut peisen samtidig som du renoverer gulv og/eller andre deler av hjemmet gjør at hele hjemmet vil føles som et nytt og moderne hjem, det vil gi mange år med glede.

Gamle vedovner har ofte redusert innsyn til de vakre flammene inne i peisen, å bytte til en mer moderne peis lar deg få klart innsyn til flammene med store glassflater på flere kanter.

De rentbrennende peisene gir også mye mindre sot på glassrutene, dermed holder innsikten seg klar selv når du brenner ofte i peisen. Rentbrennende peiser er også mye mer miljøvennlige, de slipper ut mindre avfallsstoffer i atmosfæren.

Mer moderne peiser har også bedre varmeeffekt, da kan du varme opp hele huset mye mer effektivt enn tidligere. Rentbrennende og varmeeffektive peiser er både økonomisk, miljøvennlig og bra for lommeboken. I tillegg til det moderne og vakre utseendet er dette gode grunner til å bytte ut peisen.

Sikkerhet

En annen viktig grunn til å vurdere å bytte ut den gamle peisen med en helt ny moderne peis fra Jøtul er sikkerhet. Gamle peiser er ikke alltid montert i henhold til krav og regulering for nye peiser. Dette kombinert med slitasje over lang tid kan gjøre at varmen setter fyr på ting som ikke bør settes fyr på. Det at de ikke brenner rent gjør at det blir mer sot i pipen og øker sjansen for brann i pipen, noe som kan utvikle seg til en alvorlig brann før man oppdager det.

Så hvis du er en av de mange nordmennene med en gammel og lite effektiv peis bør du uten tvil vurdere å renovere peisen. Jøtul har mange peiser å velge mellom, og samtlige peiser har topp kvalitet. Dersom du også har planer om å renovere gulv eller andre deler av boligen bør du uten tvil også inkludere peisen i den renoveringsplanen.

Send oss en forespørsel

Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.
Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Din adresse inkludert hus-/-leilighetsnummer
Vi bruker ditt postnummer for å sjekke om vi kan levere varer eller tjenester til deg.
Klikk eller dra filer til dette området for å laste opp.
Legg til bilder av stedet der du ønsker din nye peis/ovn.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.