Rehabilitering av pipe

Det er mange grunner for å fyre i peisen, både for varmens skyld, men også for å skape en koselig atmosfære. Savner du å ha en peis hvor du kan sitte sammen med dine nærmeste og nyte noe godt i koppen? Stavanger Varmesenter kan gjøre savnet om til realitet! Ta en rehabilitering på pipen før fyringssesongen, slik at du er klar før kveldene blir lange og kulden setter inn.

Etter hvert som tiden går, oppstår det slitasje på skorsteinen. Det er derfor viktig å ha en god rutine på rehabilitering. God trekk i pipa er viktig for å få en ren forbrenning og et fint flammebilde. En ren og rehabilitert pipe vil minimere sjansen for skorsteinsbrann.  En annen faktor som spiller inn når du fyrer i peisen er hva du fyrer med. Tørr ved er å foretrekke, da melkekartonger og annet papir ikke brenner like fint og lenge som tørr ved. Hvis du tar et par tennbriketter på toppen av tørr ved, vil det få fart på flammene fra start, samt sjansen for sot minimeres. Da kan du nyte synet av en ren og sterk flamme i peisen.  

Før du skal gjennomføre rehabilitering av skorsteinen anbefales det å ha en befaring. Dette kan du få gjennomført i forkant av selve rehabiliteringen. Prosessen er effektiv, og det er ikke behov for at familien må flytte ut i mellomtiden, da rehabiliteringen foregår utvendig på taket. Det er derfor ikke et problem å gjennomføre rehabilitering av pipen selv om familien er hjemme eller på jobb.  

Det finnes flere rehabiliteringsmetoder. Bruk av stålpipe er en enkel metode hvor man fører et rustfritt og syrefast stålrør ned gjennom pipen. En mer tradisjonell metode er å bruke keramiske rør. Det er mer tidkrevende enn stålpipe, og det krever at pipeløpet er loddrett. Med bruk av stålpipe kan pipeløpet være vinklet. Den vanligste metoden å bruke i private hjem er stålpipe.

Besøk @stavangervarmesenter eller #Stavangervarmesenter på Instagram for å finne inspirasjon til ditt neste prosjekt. Vi har også en Facebookside som du kan besøke. Ta gjerne en tur innom vårt showroom på Hillevåg, som er Norges største permanente utstilling av ovner, peiser og varmeprodukter. Våre erfarne og kunnskapsrike ansatte hjelper deg gledelig med å realisere din peisdrøm.

Send oss en forespørsel

Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.
Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Din adresse inkludert hus-/-leilighetsnummer
Vi bruker ditt postnummer for å sjekke om vi kan levere varer eller tjenester til deg.
Klikk eller dra filer til dette området for å laste opp.
Legg til bilder av stedet der du ønsker din nye peis/ovn.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.