Derfor bør du velge gasspeis

I en stilren bolig i Sandnes har vi montert fire gasspeiser i et hus som er delt opp i tre leiligheter.

Dette prosjektet beviser at det ikke er et problem å montere flere peiser i én bolig. Morten og hans kone bor i den ene boligen, hvor vi har montert to gasspeiser, og de stortrives. I de to andre leilighetene er det montert gasspeis i stuen.

Bak huset er det en grønn gasstank gravd ned på en diskre måte. Dette er en ideell løsning for borettslag, da flere husstander kan koble seg på samme gasstank. Ved å dele gasstank unngår beboerne å ha flere gasstanker gravet ned på eiendommen, noe som er plassbesparende og økonomisk Når gassnivået synker til et såpass lavt nivå at det må fylles på, får Morten beskjed på telefonen. Dermed slipper han å sjekke manuelt, samtidig som han kan enkelt kjøpe ny gass med et par tastetrykk.

Inntaksskapet til hver gasspeis har et nøytralt utseende. Det er et inntaksskap per bolig som ser ut som en liten postkasse. Fordelen med å ha individuelle inntaksskap er at det er lett å skille forbruket mellom de tre boligene. Det er raskt å montere fra start til slutt, og hele prosessen med planlegging og montering av tre gasspeiser tok omkring en måned fra start til slutt.

Boligen er knyttet til et felles gassnett. I samarbeid med Norsk Gassnett, leveres det et ferdig installert gassnett. For drift og vedlikehold betaler du en årlig nettavgift. Du får faktura på gassforbruket tre ganger i året basert på fjernavlesning av måleren i det utvendige inntaksskap på bildet over.

Så hvorfor velge gasspeis foran vedovn?

For Mortens del var dette et valg som ble tatt tidlig i planleggingsfasen. En av grunnene til at han valgte gasspeis var brukervennligheten. Gasspeisen tennes med fjernkontroll, mobil eller nettbrett, og du oppnår ønsket temperatur i boligen på kort tid.

Gasspeis gir raskere varme enn en vedovn, samt du slipper å bære og lagre ved. De fleste gasspeiser har mulighet for termostatstyring og kan stå på hele døgnet, så du behøver ikke slukke den når du forlater hjemmet eller om natten.

De fleste gasspeiser leveres med lukket forbrenning, gir en effekt fra 2-10 kW avhengig av peismodell. Når det kommer til renhold av peisen, så er det svært lite som må gjøres. Det er mindre sot enn vanlig peisovn, og heller ingen lukt fra gassen.

Morten trekker fram at han er imponert med hvordan Stavanger Varmesenter driver butikk og måten kundene blir behandlet på. Han mener også at showroomet er utrolig viktig for kundene i kjøpsprosessen.

Showroomet skaper en trygghet for kunden i den form av at de kan komme til Hillevåg å se og ta på produktene før de kjøper dem. Denne tryggheten får man ikke av å kun se produktet på en nettside og deretter bestille peisen hjem.

Morten mener at det er viktig for kundene å ha produktene foran seg, noe vi sier oss enig i.  Det er tross alt et møbel som skal prege hjemmet ditt i mange år. Slik oppstår det også en god dialog mellom kunden og våre ansatte fra starten av prosessen.

Et boliggassannlegg gir mange muligheter! Alt fra gasspeis og gassgrill, til gasskomfyr og terassevarmer. Liker du smaksnytelse, godt selskap og gleden ved å tilberede et måltid med perfekt resultat? Da er gasskomfyr midt i blinken for deg! Med en gasskomfyr oppnår du hurtig ønsket temperatur for matlagingen, og justering av temperatur skjer enkelt og raskt.

Med uttak for terrassevarmer slipper du å bytte gassflasker. Det er bare å koble slangen direkte i uttaket på veggen. Med en terrassevarmer forlenger du sommerkvelden og hele utesesongen.

Gassgrillen er enkel å bruke og blir fort varm. Akkurat som terrassevarmeren, så trenger du ikke å bytte gassflasker til gassgrillen. Det er enkelt å regulere varmen og når gass forbrennes tilføres fuktighet til kjøtt og bakverk. I tillegg avgir gassgrillen ingen sot. Grillen blir fort kald etter den er avstengt, det er ingen fare for gnister og du kan trygt forlate grillen når den er skrudd av.

Besøk @stavangervarmesenter eller #Stavangervarmesenter på Instagram for å finne inspirasjon til ditt neste prosjekt. Vi har også en Facebookside som du kan besøke.

Ta gjerne en tur innom vårt showroom på Hillevåg, som er Norges største permanente utstilling av ovner, peiser og varmeprodukter. Våre erfarne og kunnskapsrike ansatte hjelper deg gledelig med å realisere din peisdrøm. Ta en tur innom for en uforpliktende prat i dag.

Se vårt utvalg av gasspeiser her

Send oss en forespørsel

Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.
Vi bruker din e-post for å kunne kontakte deg.
Vi bruker ditt telefonnummer til å ringe deg dersom dette er nødvendig.
Din adresse inkludert hus-/-leilighetsnummer
Vi bruker ditt postnummer for å sjekke om vi kan levere varer eller tjenester til deg.
Klikk eller dra filer til dette området for å laste opp.
Legg til bilder av stedet der du ønsker din nye peis/ovn.
Fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.